"Трябва да има затвор. Трябва да има правосъдие. Палазов толкова години

...
"Трябва да има затвор. Трябва да има правосъдие. Палазов толкова години
Коментари Харесай

Роднина на убития полицай: Колкото години той ще бъде в земята, толкова затвор за Лерца!

"Трябва да има затвор. Трябва да има правораздаване. Палазов толкова години ще бъде в земята, дано и тя влезе за толкоз години в пандиза. Трябва да си понесе наказването. " Това съобщи след днешното заседание на Окръжен съд родственик на прегазения от Катя Лерца служител на реда Делян Палазов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.
"Лерца не сподели разкайване в залата, разкайване няма и да видите. Тя си живее един естествен живот. Един прелестен живот. Не знам по какъв начин спи, по какъв начин живее, откакто е умъртвила един младеж. Убила го е, разнесла го е по целия път. Затвор! ",  показа с тъга Златка Апостолова. По думите й нито вдовицата, нито дечицата й са се възстановили от тежката загуба.
Днес Лерца се изправи пред съда, само че не събра храброст да огледа един път в очите разрушените близки на своята жерта - 34-годишната вдовица Делка и остарелия татко на Делян, майката на прегазения чиновник на реда не съумя да участва на съвещанието. 
В отбрана на Лерца пък застана маститата адвокатска фирма на юрист Марковски. За първото съвещание пред магистратите се яви адв. Димитър Марковски. Катя Лерца обаче бе безапелационна, че желае да бъде представлявана от татко му - Марин Марковски. Припомняме, че в друго скандално пловдивско дело последният е отбрана на Корнелия Петкова. Тя загуби брачна половинка си и татко на трите й деца след злокобната злополука на бул. "Руски ", породена от Любомир Трайков, която взе общо три жертви. 
Сега Марковски застава от другата страна. В залата стана ясно, че в края на предишния месец отбраната е подала молба, с която желае връщане на производството. Сега обаче отхвърлиха това искане и изиска бързо произвеждане за Лерца с признание на всички обстоятелства и без разпит на очевидци. 
И въпреки всичко - след съвещанието адв. Марковски разяснява, че клиентката признава обстоятелствата, само че не признава виновността си. Освен това, макар отхвърли от разпит на очевидци, отбраната настоя за разпит на специфична свидетелка, която да опише за това какъв човек е Лерца и какъв брой положителни са характерностите й. 
Следващото съвещание ще е на 5 януари, по този начин Катя Лерца ще прекара празниците в домашна конюнктура, защото съдът не откри и никакво съображение да промени мярката й от 6000 лв. парична гаранция. 
Смъртоносният случай се случи на 13 май тази година. Полицаят и сътрудниците му наблюдават за реда на бул. "Санкт Петербург ", регулирайки придвижването по време на провеждащия се в този миг "Народен събор " в парк "Лаута ". Лерца, за която следствието открило, че се е движила с 99 километра в час, не реагирала на заплаха от удар и вместо да спре, сменила лентата за придвижване, което довело до произшествието. Лерца бе пусната под гаранция, само че след това бе засечена да кара още веднъж. 
Най-тежкото, планувано от закона наказване за осъщественото от обвинената закононарушение, е отнемане от независимост от две до шест години, като е планувано и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР